2011-10-25

Rišeljė

Rišeljė - karpytinio siuvinėjimo technika.
Tiek siuvinėjimas rankomis, tiek mašina reikalauja kantrybės, atidumo ir, aišku, įgūdžių, kurie ne per vienerius metus atsiranda. Visada žavėjausi rišeljė raštais, jų prabanga, tegu tai bus tik maža staltiesė ar servetėlė, bet tai taip gražu...
Kas nors kartą bandė siuvinėti, žino kiek reikia laiko kad ir tai mažutei servetėlei. Užtat kai parduotuvėje (dėvėtų drabužių parduotuvėse, žinant, ko reikia ieškoti, galima aptikti tokių lobių!) pamatai kažkieno išmestą daiktelį, primenantį buvusią prabangą, negali praeiti pro šalį, mintyse jau žinai, ką iš jo gali "nulipdyti". Pasiteisina bet kokios pastangos, kai rezultatas pranoksta lūkesčius...Nors šįkart - pastangų tikrai minimaliai :)
Buvo vienas nemažas užvalkalas (sakyčiau, pagalvė - oho!). Kadangi maniškės nėra didelės, užteko tik perkirpti, apsiūti kraštus, padaryti kelias kilpas sagoms (išplauti, pakrakmolinti, išlyginti...), dabar turiu nuostabius užvalkaliukus. Bet žiūrim, argi ne gražu?...:)




Viena draugė, pamačiusi tą grožį, pasiūlė dar išsiuvinėti inicialus, bet jau tiek to... Čia tik fotosesijos metu - iš perlų...:)
 Laaabai džiaugiuosi, lyg pati būčiau siuvinėjusi :)


3 komentarai: