2014-06-26

Apie maišelius ir dar kai ką...

Pradžiai noriu pakalbėti apie mažuosius lino maišelius.
Manęs dažnai klausia krikštynų maišelių (su užrašiukais) dydžių ir, aišku, kainos (kažkada buvo ir toks beveik priekaištas, kad jos niekur nenurodytos mano tinklapyje). Apie kainas paskui, dabar apie dydį.
Suprantu, jei norima kuo mažesnių maišelių, kadangi jie tik simboliški ir vos kelioms kruopoms :) Štai ir vakar bandžiau paaiškinti, kad sunku pasiūti gražų maišelį, kurio minimaliame plotelyje būtų aiškiai įskaitomos siuvinėtos raidės (neturiu siuvinėjimo mašinos, kurią būtų galima užprogramuoti ir ji viską už mane padarytų). Dar vienas labai svarbus dalykas - natūralių spalvų linas man niekaip nedera su ryškiomis nenatūraliomis spalvomis, todėl siuvinėjimui parinkti pilki, rusvi siūlų atspalviai nėra labai kontrastuojantys, reiškia - kuo mažesnės raidytės, tuo sunkiau įskaitomos :)  O juk dar norisi, kad tas maišelis ir gražiai susitrauktų. Paskutiniu metu atradau virvutę-siūlą, kuris tinkamas sutraukti labai mažiems maišeliams (šilko kaspinėlis čia jau nelabai betinka). Vakar pabandžiau pasiūti kaip galima mažesnius -
Mašina siuvinėjau tik žiedus, širdelės kontūrai ir virvelė (surišimas) - sudygsniuoti rankomis.
Tai patys mažiausi maišeliai, kokius esu siuvusi (5,3x9 cm, o nuo virvutės žemyn - 6,3). Palyginimui padėjau šalia telefono. Į parduotuvę eit nereikėjo, namuose susirast mažų skiautelių - juokų darbas, bet prasikrapščiau... Žodžiu, tai virtuvė, kuri nelabai įdomi, bet dar kartą įsitikinau, kad su didesniais paprasčiau ir dailiau :) 
Dabar apie kainas.
Ar verta rašyti kainas maišelių, kurių jau nebeturiu? Tai, ką matote tinklapyje, yra pavyzdžiai, kurie jau išsivaikščiojo. Konkrečiau galiu nurodyti tik tuo atveju, jei turiu jau nupirkto lino, arba žinau Jūsų pageidaujamų medžiagų kainas. Ne visada perku pigiausią, renkuosi tinkamą savo sumanymui. O šiaip parašau, kiek tai kainuos maždaug (tada jau tenka laikytis duoto žodžio). Arba tiesiog suderam, kiek užsakovė norėtų išleisti pinigėlių :) Na, čia ir vėl virtuvė :) Galiu tik pasakyti, kad kaina dažnai ne nuo dydžio priklauso, o nuo to, kiek į darbelį sudedi laiko ir išmonės.
Dar parodysiu krikštynų maišelius, kurie prapuolė. Trys paprasti, nedideli (10x13,5 cm) maišeliai -
Liūdna. Gal kur numesti, gal kas pasidėjo, o žmonėms šventė sugadinta...
Dažnai atidavusi užsakymą, sulaukiu užsakovių žinutės. Šį kartą žinia buvo nemaloni - siuntinukas dingo kažkur pakeliui. Kadangi buvo neregistruotas (toks buvo užsakovės pageidavimas, bandžiau atkalbėti, bet... ), niekur niekas už nieką neatsako. Todėl noriu pasakyti: mergaitės, nebeprašykit manęs siųsti neregistruoto siuntinio! Negaliu tvirtinti, kad paštas blogai dirba (su registruotais siuntiniais tikrai nebuvo bėdos), bet pasitaiko visko, žmogiškasis faktorius neišvengiamas, matyt... O ir pačiai jausmas negeras...
Atrodo, tam kartui tiek norėjau pasakyti :) Jeigu kyla klausimų, ar turit pasiūlymų, prašau, rašykit. Mielai atsakysiu į kiekvieną laiškutį :)
Geros visiems dienos ir ačiū, kad lankotės!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą