2014-09-25

Skiautinys kitaip

Kitaip, nes megztas :)
Noriu parodyti bendrą mūsų su Mamute projektą - megztą lovatiesę arba antklodę šaltajam sezonui. Kaip ne kaip, juk ateina žiema! :)
Viskas prasidėjo nuo dukros senos liemenės (toks purus, minkštas siūlas-margutis nuo geltonos iki tamsiai žalios spalvos), kurią išardžius ir kilo idėja susirinkti eilės metų senumo siūlų likučius (buvo laikas, kai apsimegzdavom nuo galvos iki kojų) ir daryti spalvotus kvadratus. Kadangi siūdama nelabai randu laiko mezgimui, kvadratų gamyba užsiėmė Mamutė.
Ilgas darbas, kaip suprantate :) Dar paskui sudėlioti, susiūti, sujungti su pamušalu... Pradėtas megzti vasaros pradžioje, per pačius karščius ant pievos dėliojom ir tik dabar "rankos pasiekė" pabaigti :) Paskutinis gražus rugsėjo savaitgalis (praeitas), kada dar galima buvo pasitiesti ant pievelės -
Mezginys su pamušalu. Jam pirkau dviejų spalvų trikotažinius dekiukus (130x180 cm - vieno per maža, dviejų per daug, bet spalvos gražios, bus kur panaudoti) prekybos centre. Pridaigsčiau rankomis palei kraštus ir dar kelias siūles dariau per vidurį.
Čia keli fragmentai su rombeliais (Mamutės išmislas), labai pagyvinančiais užtiesalą -
Namuose -
Dydis - 162x202 cm. Viso 140 vienetų kvadratukų po 19x19 cm. Kiek sveria, nežinau, nesvėriau. Sunkus :) Bet jaukus ir šiltas...:)...Šiam kartui tiek... Gražaus rudens ir ačiū, kad užsukate čia pasidairyti :)



6 komentarai:

  1. Aš nežinau ar turėčiau tiek kantrybės tokį didelį gaminį gamint.
    http://aistramezgimui.blogspot.com/

    AtsakytiPanaikinti
  2. Turėsit kantrybės, pažadu :) Gal vėliau, kai atsiras daugiau laiko ir patirties... Mačiau Jūsų tinklapį, Agnete, prisijungiau, kad su įdomumu stebėt Jūsų, kaip supratau, neseniai prasidėjusią mezgimo praktiką :)
    Sėkmės!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Oi labai jums ačiū, na, mezgu gal jau kokius 4 ,metus, bet vis su pertraukelem, todel dar daug ko nemoku. Turiu dar ir angliška mezgimo blogą savo, praktikuojuosi ir anglu kalboje :)))) Jei įdomu, galite pasižvalgyti ir ten http://knitting-the-world.blogspot.com/ Nenorėjau maišyti anglų kalbą su lietuvių, tai sukūriau du atskirus.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Beje, ruošiuosi pirkti jau gal kitą savaitę siuvimo mašina. Būsiu šiame reikale irgi pradžiamokslė. Išsirinkau Janome MC5200, ką manote apie tokią?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Nesu didelė siuvimo mašinų žinovė :) Galiu pasakyti tik iš patirties lygindama tas, senąsias tarybines (turiu dar vieną senutę vokišką), su dabartine saviške Brother (manau, tokios pat ir Janome) - geros jos! Siuva lengvai, minkštai, tyliai, bet kaip visada yra jos didenybė - sėkmė :) Nuo šito niekas neapsaugotas. Maniškę, neprasiuvus nei metų, teko vežti remontuoti. Aišku, man buvo bandyta įrodyti (garantinis laikotarpis), kad nemoku saugoti, per daug siuvu ir t.t ir pan., o aš manau, kad tiesiog buvo gamybinis brokas, kadangi pakeitus detalę, nieko panašaus neatsitinka, antri metai toj vietoj bėdos nėra :) Taip kad nežinau, ką Jums ir patarti, Agneta :) Matyt, turi daiktas "prilipti" pačiai, kad galima būtų pasakyti, jog yra geras.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Labai noreciau uzsakyti lovos uztiesala dygsniuoti savo vaikui. Kaip su jumis susisiekti? Paraaykite man vileiniske@gmail.com

    AtsakytiPanaikinti