2015-02-27

Rinkinys mezgėjai

Visos mes turim kažkokių pomėgių, širdžiai mielų užsiėmimų, kurie užima didžiąją dalį mūsų gyvenimo, tad vienas svarbiausių momentų - darbo vietos organizavimas. Gerai, jei namuose yra atskiras kambarys ar kampas savo idėjoms įgyvendinti. O jeigu jos nėra? Arba tiesiog namai pilni smalsių mažylių? Tada tenka kažkaip suktis ir galvoti, kaip protingiau ir tvarkingiau susiorganizuoti. Mezgimui, aišku, atskiras kambarys nereikalingas, bet darbas juk ne vienadienis. Norisi, kad padėtas į šoną, kitiems nekliūtų, o ir rastum tiek, kiek padėjai :)
Taigi, rinkinukas mezgėjai - dėklas priemonėms tvarkingai susidėti ir rankinė (arba krepšys) mezginiui su siūlais ir virbalais darbo eigoje laikyti, nešiotis, vežiotis ir t.t.
Apie viską - iš eilės -
Dėklas - tai sieninis įvairių dydžių ir gylių kišenių komplektas. Viršuje 7 gilūs skyreliai ilgiems virbalams, liniuotėms ir 2 trumpi - trumpiesiems virbaliukams bei vąšeliams. 6-ios didelės kišenės talpins reikalingas darbui priemones - nuo iškarpų, knygelių, žurnaliukų iki mezgimo ar siuvimo siūlų. Trys peršviečiamos kišenėlės gali būti skirtos žirklėms, centimetrui, žiogeliams... čia jau kaip šeimininkei bus patogiau :)
Dėklas pakankamai didelis - 67x53 cm.
Rankinės plotis 40, aukštis 33 cm, dugnas 27x11 cm. Kaip jau rašiau, yra specialiai pasiūta mezginiui laikyti. Kas mėgsta megzti, žino, kad užėjus azartui, mezginys lydi iš kambario į kambarį, iš namų į sodybą ir išnaudojama kiekviena laisva minutė, kad tik greičiau būtų pasiekta ir išmegzta paskutinė akis :) Pati turiu tą "ligą", tad suprantamas noras, kad viskas būtų "po ranka", kai turi progą padirbėti :)
Rankenos neilgos, viduje dar pasiuvau kišenę centimetrui ar žirklutėms įsimesti, užsegimas - kilpa su medine saga. Rankinė pakankamai gili - siūlų kamuolys mezgant tikrai neiššoks :)
Darbeliai atlikti skiautinių technikos pagrindu, sudaigstyti mašinine siūle. Medvilnė, flizelinas, vatinas, porolonas.
Gero savaitgalio ir ačiū čia užsukusiems! :)

3 komentarai: