2015-12-05

Mažiesiems lietuvaičiams

Tautinių drabužėlių jau esu kalną prisiuvusi, atrodytų, ką jau čia naujo beparodysi :) Tačiau kiekvieną kartą, kai siuvu iš kitų, dar nenaudotų medžiagų, būtinai norisi parodyti, kad galimas ir toks spalvų derinys. Tuo labiau, kad atliktas didelis darbas ir labai norisi pasidžiaugti, kad pagaliau baigiau :)
Pradžiai - mergaičių tautinukai -

Šį kartą buvo užsakyta keturi raudonomis ir keturi žaliomis liemenėmis komplektukai. Sijonukai, palaidinės, prijuostės, pasijoniai - nesiskiria, tik liemenytės ir karūnėlės (apie jas - žemiau). Tiesa, sijonukus šįkart siuvau iš gražiai languoto poliesterio (visai geras sprendimas, mano manymu, nes šiuo atveju svarbiausia buvo spalvos ir, be abejo, kaina).
Berniukams tamsiai žalios kelnytės (čia jau tradiciškai :), ko gero viena tinkamiausių vaikams spalvų) ir pagal jas - smulkiai languotos liemenės -
Dabar apie karūnėles. Kadangi mergaičių skirtingos liemenės, tai nusprendžiau ir karūnėlių spalvas kiek paįvairinti -
Palaidinės, marškinėliai, prijuostėlės - iš lino -
Vaikinukų kaklaskarėms išrinkau medvilnę su spalvomis, kurios dera ir prie mergaičių kostiumėlių :)
Na, atrodo, parodžiau viską. Belieka supakuoti ir išsiųsti į vaikų darželį. Labai tikiuosi, kad mažiesiems šokėjėliams patiks, beje, auklėtojams ir tėveliams - taip pat :)
Gero savaitgalio visiems ir ačiū, kad lankotės!

1 komentaras:

  1. Sveiki,kiek jūs imate už vaikišką tautinį kostiumą mergaitei? 6 metukų. Gal galite brūkštelti man elektroniniu paštu žinutę? Labai gražūs jūsų siuviniai! agnessblue@gmail.com. Dėkui!

    AtsakytiPanaikinti