2018-06-23

Apie audinius

Apie gobelenų grožį esu rašiusi ne kartą. Naudodama jį rankinėms ar kosmetinėms renkuosi smulkesnio rašto, tinkančio nedideliems gaminiams. Tačiau pamačiusi stambiu piešiniu išmargintą tikrai nepraeisiu pro šalį - kartais užtenka tik žvilgtert ir jau aišku, kas iš jo bus padaryta. 
Noriu parodyti, kaip panaudojau seną gobeleno  užuolaidą. Tema - instrumentai, kurie bet kokiame pavidale mūsų namuose visada atras vietos.
Visų pirma buvo apvilktos kėdės -
Audinio patvarumas, spalvos - tiko viskas. Ir dar norėjosi kažko, derančio su sienomis, apskritai, tinkančio interjerui, tiesa, kitoje erdvėje. Gobeleno pagalvėlės tapo įprasta namų interjero detale, norėjosi ir kitaip jį pademonstruoti :) Mintys seniai susidėliojo, tik rankos vis "neprieidavo".
Neseniai priesiruošiau ir įgyvendinau - atskirais fragmentais apvilkau rėmelius -

"Paveikslai" gavosi nedideli - 26x22 cm, kol kas dar be vietos, nes tinka ir ten, ir ten... žodžiu, kur priglausi, ten prilimpa :)
Ant lentynos -

Dar vienas puikus storesnės (portjerinės) medvilnės pavyzdys, tinkantis paveikslui -
Lyg nutapytas, ar ne? :) Šis didesnis - 40x31 cm.
Beje, labai tiko ir dėžutei (didokai, nes dirbtuvėje pasidėjimų visada reikia) apvilkti -



Kaip matot, audiniais galima puošti ne tik namų langus (jeigu kalbėt apie užuolaidas, romanetes ir t.t.), bet ir sienas :)
Turbūt nieko naujo neparodžiau, tikiu, yra žinančių dar ne vieną būdą, kur ir kaip panaudoti atitarnavusias, bet dar puikias medžiagas, o išmesti visada suspėsime :)
Puoškimės! Gražių švenčių, sveikinimai Janinoms ir Jonams!!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą