2020-08-13

Iš seno į naują

Visi, turbūt, turim tokių daiktų, kurie mena mūsų vaikystę ar ankstyvą jaunystę. Vieni jų guli kokioje skrynioje, kada ne kada ištraukiami į dienos šviesą, kiti būna naudojami praktiškai ir nesukam galvos, daug ar mažai jam metų. Kartais seną, sunešiotą, jau atsibost spėjusį daiktą būna sunku išmesti. Gal dėl to, kad buvo patogus, gal savo forma labai tinkantis, o gal sentimentai progai, kuriai buvo dovanotas, neleidžia ir palieka viltį, kad galima dar kažką padaryti...
Rodau mažą rankinuką -

Šį postą drąsiai galima būtų vadinti "Prieš ir po". Užsakovė atsiuntė nuotraukas, kaip atrodo jos mėgstamas aksesuaras -
 Pagrindinis klausimas, ar galima dar iš jo ką nors padaryti - atgaivinti? pervilkti? Čia viskas viename - ir sentimentai, ir nepraradęs formos vis dar madingas modelis, pagaliau, kam pirkti naują, jeigu yra tinkantis daiktas. Šiek tiek aptrintas, nebenusivalantis savo metų naštos, bet savas ir mielas :)

Sutikau pabandyti atgaivinti. Klientė pati pasirinko gobeleną. Labai sudėtinga nebuvo, svarbiausia, nenukrypti nuo formos. Visa kita - rankų miklumas :) Rankinukas labai mažas, teko kai kur paklijuoti, bet patvariausia yra rankomis susiūti ten, kur sunku prieiti.

Viduje nieko nekeičiau. Ten buvo dar visai gražu. Klientės prašymu perkėliau dangtelio segimą geru centimetru, kad nors kiek daugiau tilptų į rankinuką.
Gobelenas barchatinis. Suteptas, manau, nesunkiai gali būti plaunamas (aišku, nereikia dėti į skalbimo mašiną, užteks kempinėle pasidarbuoti :)).
Na štai, vėl bus galima panešioti kokius dešimt metelių :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą