2021-07-13

Staltiesė "Žvaigždžių vainikai"

Na, toks staltiesių metas parėjęs 😀. Taip jau susiklostė, kad pasiuvus vieną, teko siūti kitą, paskui dar vieną ir dar ...

Užsakymas. 

"Žvaigždžių vainikai" - nestandartinio dydžio skiaučių staltiesė dideliam stalui, kuris dar ir ištraukiamas į ilgį apie 40 cm. Staltiesės išmatavimai 268x163 cm. Čia toks kompromisinis variantas, kad tiktų abiems (ištrauktam ir ne) stalo ilgiams. Skiaučių raštui parinkau tris šviesias ir švelnias spalvas - geltoną, rausvą ir pilką, kurios pasiskleidė ant balto pagrindo. Tiesa, dar vienas audinys baltu fonu smulkiomis gėlytėmis apjuosė  kraštines žvaigždes ir apksritimais papildė vainikų centrus. 




Mano stalui ši staltiesė gerokai per didelė, bet bendras vaizdas, tikiuosi, gan aiškus 😉

Techniškai tokios staltiesės siuvimas toks pat, kaip ir skiautinių antklodės, tik nėra sintepono tarp viršutinės ir apatinės (pamušalinės) pusių. Du sluoksnius galima kiek lengviau susiuvinėti (sudaigstyti) mašinine siūle, kas yra sudėtinga siuvant antklodę - jas daigstau tik rankomis.
Dar vienas momentas - dekoratynis siuvinėjimas tų pačių atspalvių siūlais, kaip ir skiautės, centre ir aplinkui vainikus. 



Bendras staltiesės vaizdas - du vainikai per visą ilgį -

Kol kas tiek... O daugiau panašių ir kitokių gaminių rasite "pavaikščioję" po tinklapį 😊.
Lauksiu Jūsų sugrįžtančių. 

  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą