2013-04-12

Namelis nykštukui

Dar gerokai anksčiau planavau draugei į darželį padaryti priemonių, reikalingų vaiko vystymuisi bei įgūdžių lavinimui. Sumanymų būta visokiausių, sukurtas ne vienas eskizas (kada nors ir šias idėjas ketinu įgyvendinti), kol viename iš internete lankomų tinklapių užtikau tai, ką ir dėliojausi savo projektuose: įvairių užsegimų, spalvų dėliojimo, figūrėlių atpažinimo, šniūrelių varstymo... - viskas sudėta viename namelyje, kuriame gali apgyvendinti ką tik nori!
Man kaip tik buvo reikalingas būstas nykštukui. Taigi, leidau sau pabandyti, pridėdama kai ką dar ir nuo savęs :)...
Darbelio, turiu pasakyti, per akis! :) Bet pradėjusi, negali sustoti - dar čia, dar šičia, taip nejučiomis kelios dienos intensyvaus darbo ir praėjo. Užtat dabar nykštukas turi savo namelius, o vaikams šis spalvingas būstas, tikiuosi, suteiks nemažai džiaugsmo :)
Apie viską nuo pradžių. Kiekviena namelio pusė ir stogas turi tam tikrą paskirtį: ne tik atpažįstamos spalvos, bet ir tam tikro veiksmo atlikimas turi paskatinti mažylį eiti toliau. Pradėkime nuo stogo:
Kairėje nuotraukų koliažo pusėje - vienas stogo šlaitas skirtas varstymo ir mazgo surišimo įgūdžiams lavinti. Išvarsčius "langines", matosi dangaus lopinėlis su saulute. Dešinėje - kita stogo pusė su užtrauktuko užsegimu ir virvelės vėrimas į kilpas zigzagu. Atsegus užtrauktuką, pro langelį matysim mėnulį ir žvaigždes.
Žalios spalvos namelio šone mokysimės atsegti sagą, atlipinti lipniąją juostelę ir po "langinėmis" aptiksime spalvotas kaladėles su raidelėmis, kurias dėliodami pagal spalvas išmoksime skaityti žodį MAMA.

Mėlynasis šonas išmokys atsegti karabiną ir sagtelę, kurią dažnai turi berniukų petnešos. Atsidarę "langines", dėliosime gėlių vazonėlius pagal spalvas ir gėlyčių dydžius. Vazonėliai, kaip ir raidelės žaliajame šone, prilipinami lipnia juostele.
Galinė namelio siena skirta susipažinti su geometrinėmis figūrėlėmis, išmokti suskaičiuoti vienspalvius karoliukus bei vėlgi atskirti spalvas -
Liko fasadas. Labai norėjosi, kad nykštuko namelis skendėtų gėlėse. Radau audinį, visiškai atitikusį mano norus, tik gaila, kad neryškiai matomas išsiuvinėtasis SVEIKI virš durų (dabar jau žinau, ką daryčiau kitaip). Pastogėje trikampis langelis. Durys užsegamos sagute su kilpa. Šalia - varpelis. Namelio šeimininkas kviečia užeiti :)
Namas visai nemažas - 22x30 cm, aukštis apie 30 cm.
Naudotos medžiagos: medvilnė, linas, porolonas, sagutės, juostelės ir kitos gerai nuotraukose matomos priemonės :) Beje, namo viduje "stačiau" kolonas, kitaip visos tos priemonės "sodino" mano namo sienas žemyn...:)...
Įkeliu nuorodą, kur galima pasidairyti visokių grožybių: Рыжие Рукоделки/ orange crafts
Esu be galo dėkinga namelio idėjos autorei!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą