2011-08-21

Į kelionę lėktuvu

Kas skraido Ryanair skrydžių bendrovės lėktuvais, žino, kokio dydžio turi būti rankinis bagažas. Taupantys pinigus ir laiką nori, kad lagaminas, rankinė ar krepšys būtų kuo lengvesnis ir neatimtų tų ir taip kuklių kilogramų...
Susiruošus giminaičiams į kelionę, ekspromtu buvo įgyvendintas šis sumanymas - rankinė (ar krepšys), talpinanti visą tuo metu reikalingą turtą.
Taigi, 20x40x55 cm ir ne daugiau 10 kg. Kilogramus dar reikia žiūrėti, kai bus sudėti daiktai (gal šiuo metu kaip tik kraunami), bet išmatavimai pakankamai tikslūs, kad oro uoste tilptų į formą.



Naudotas impregnuotas linas, tiesa, jo truputį pritrūkau, tai kišenę (ji nebūtina) ir viršų siuvau iš kito lino (tamsesnės žalios spalvos). Visą rankinę galima siūti ir iš dar lengvesnės medžiagos, pavyzdžiui, lietpaltinės ar taip vadinamos boloninės (vaikystėje, atsimenu, labai populiarūs lietpalčiai buvo), arba iš tankios medvilnės. Pasirinkimas nemažas... O patį modelį galima tobulinti - rankenos gali būt iš kitos pusės, arba iš abiejų, kad rankinė būtų nešiojama ir vertikaliai, ir horizontaliai...

3 komentarai:

  1. sveiki, jei nepaslaptis, kur perkate impregnuota lina?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki, tikrai ne paslaptis :) Tuo metu (2011 m.) jo buvo firminėje Panevėžio "Lino" parduotuvėje. Seniai besidomėjau, gal ir dabar dar yra.

      Panaikinti