2012-01-20

Pagalvėlių įvairovė...

Nesu interjero dizaino specialistė, bet ir nereikia ja būti, kad turėtum poreikį ir norą puošti namus, karts nuo karto keisti juose dekoracijas, kad akys nepavargtų nuo monotonijos... Dar besimokant mokykloje, atsimenu, viena mokytoja paatviravo, kaip gydytojai jai rekomendavo pakeisti aplinką (kaip žinia, mokytojų darbas atima daug nervų), kad neatsidurtų už visiško išsekimo ribų, tai ji džiaugėsi namuose perstačiusi baldus ir taip pasijutusi kur kas geriau :), bent laikinai... Kažkodėl vis prisimenu nuoširdų jos pasakojimą, kai pati pajuntu norą kažką pakeisti... Baldų stumdyti nelabai išeina :), bet pakabinti kitas užuolaidas, patiesti kita lovatiesę...jokio vargo!
Vienas iš aplinkos pakeitimo būdų - pagalvėlės. Kažkada jau esu minėjusi, kad jų per daug negali būti :). Aišku, nebūtina apkrauti jomis visų kambarių, bet viena kita, tiesiog kaip spalvinis akcentas, kaip jaukumo simbolis (man taip asocijuojasi) nepakenks tikrai...Per eilę metų susikaupusios servetėlės būtų dar gulėjusios giliai stalčiuose, bet ištrauktos ir prikeltos naujam gyvenimui dabar puošia namus tokiu pavidalu:

Samanų spalvos atlasas ir nerta geltono lino servetėlė.
Dar vienas sprendimas - su atlasinėmis spalvotomis juostelėmis, mano akimis, neperkrautas, žaismingas derinys ir tikrai ne niūrus (daug kas nepripažįsta tamsiai mėlynos spalvos interjere):


Sako, tamsi mėlyna - kilmingųjų spalva, bet nereikia tokiu būti, kad ją mėgtum...:)... Man ji buvo graži visais gyvenimo etapais...:)...

3 komentarai: