2013-09-27

Rankinės taisymas

Auginančioms vaikus mamoms, turbūt, teko ne kartą pačioms ir drabužėlius lopyti, ir irstančias nuo svorio pirmokėlių kuprines apsiūti (ko tik vaikai jose nenešioja!), ir visokiais kitokiais taisymo darbeliais užsiimti...
Noriu parodyti vieną iš rankinės taisymo variantų. Tam daug laiko nereikia. Šiuo atveju tereikėjo skiautės žaliuzėms skirtos medžiagos (pakietinta, sintetinė, nešlampanti) ir tiesiog žinoti, kuo užsiima vaikas :)
Gaila, kad nenufotografavau pradinio jos varianto, bet paaiškinsiu iš karto - buvo kažkokia niekam tikusi reklaminė emblema, su kuria pradinukas, šioje rankinėje nešiojantis natas į muzikos mokyklą, niekaip nesusijęs. Mama paprašė tą piešinį paslėpti kuo nors. Paslėpiau:
Ant skiautės per kalkę užsinešiau piešinuką ir mašina išsiuvinėjau. Apsiuvau zigzagu reikalingą dydį, pradžioj lipalu priklijavau prie rankinės paviršiaus, paskui siuvimo mašina apėjau aplink. Tiesa, viršuje dar prisiuvau odinę dantukais apkirptą juostelę. Viskas :) Čia tik vienas iš daugelio būdų. Atskirai pasidarius reikalingo dydžio aplikaciją, galima bet kokią neišplaunamą dėmę, įplyšimą ar nereikalingą emblemą  uždengti :) Sėkmės!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą