2014-06-11

Skiautinių diena Smėlynėje 2014

Sveiki visi! Šiandien gavau laiškutį nuo savo gerbėjos (dar kartą ačiū, Dovile!), kuriame skelbiama apie Skiautinių dieną Smėlynėje 2014, Vilniuje. Pasirodo, tai jau tradiciniu tapęs renginys. Gal ką sudomins, įkeliu rengėjų visą skelbimą:

"Penktoji tradicinė

Skiautinių diena Smėlynėje 2014

įvyks 2014 birželio 15 d. (sekmadienį) 12-15 val.

Kviečiu visas (ir visus): kuriančias skiautinius, mylinčias skiautinius ir jais besidominčias, prijaučiančias skiautininkėms ir t.t. atvykti birželio 15 d. į Smėlynę prie Vilniaus, Nemenčinės plento 10 km. Oficialus adresas: Gelvadiškių sodų 6-oji g. 24. Atsivežkite savo skiautinius (didelius ir mažus), apsirėdykite skiautininiais drabužiais. Skiautinius iškabinsime sode ar miške tarp medžių, ant tvorų, patiesime ant vejos, išdėliosime, kur tik galėsime. Paskui jais džiaugsimės. Visai nesvarbu, kada pasiuvote savo skiautinį: šiemet ar prieš 10 metų. Gali būti ir ne jūsų pačių siūti (tik prašau tai nurodyti). Labai noriu, kad skiautinių būtų daug. Siūlau savo laiką suplanuoti taip, kad iki 12 val. skiautiniai jau būtų iškabinti ir išdėlioti. Atvykti galima nuo 10.30 val., kad spėtume iki 12 val. išsieksponuoti atvežtus skiautinius, kad visi galėtų grožėtis Didžiąja Smėlynės Skiautinių Paroda.

 Vyks dalyvių registracija.

Palei takelį jau išaugo tujų gyvatvorė. Siūlau ją paskiepyti puodkeltėmis ar kitomis skiautininėmis miniatūromis ir paversti Skiautinių Gyvatvore. Jei prisikviesite daugiau svečių "iš šalies" - gal kas susigundys nusipirkti.

Viename sodo kampe siūlau "užveisti" Pagalvių Pievelę.

Jei kas turite naujų (ar senų gerų) knygų apie skiautinius ir nori jomis pasidalinti, galima atvežti į vieną dieną veiksiančią Smėlynės Skiautinių Biblioteką.

Nebereikalingus jums žurnalus, knygas, medžiagėles ar kitus skiautinystės atributus galima bus parduoti (arba išsimainyti) Smėlynės Skiautinių Antikvariate.

Būkite pasirengusios papasakoti apie savo skiautinius. Labai lauksime kolekcijų pristatymo. Visuomet smagu ir įdomu išgirsti skiautinines istorijas.

Ką reikia atsivežti be skiautinių:

Virvių, vinių, plaktukų, žirklių, baltinių segtukų,smeigtukų, žiogelių ir kitų dalykų, kurių gali prireikti skiautinių eksponavimui.

Prašau pasirūpinti skiautinių etiketėmis. Nurodykite vardą, pavardę, skiautinio pavadinimą, sukūrimo metus. Galite nurodyti miestą ir pateikti daugiau informacijos apie patį skiautinį.

Maisto ir gėrimų piknikui pievelėje ir verandoje.

Vienkartinių indų.

Gal kas turi sudedamų kėdžių. Jei ne, atsivežkite pledų, kad galima būtų atsisėsti ant žemės.

Šalia teka Neris, gražu pasivaikščioti, galima ir pasimaudyti.

Noriu perspėti, kad kviečiu visus ne pas save asmeniškai į svečius, bet į Skiautinių Dieną Smėlynėje. Todėl galite šią informaciją platinti tarp žmonių, kuriuos paprastai kviečiate į savo parodas. Kvietimą lankytojams "iš šalies" (ne skiautininkams) prisegu. Labai noriu, kad ne vien pasidžiaugtume savo skiautiniais, bet ir džiugintume kitus. 

Jei turite idėjų ar pasiūlymų, labai lauksiu. Prašau man rašyti el. paštu alda_mirta_19@hotmail.com arba skambinti į namus vakare  8 5 2380301 arba mob. 866 363631. Kaip atvykti į Skiautinių Dieną Smėlynėje:

Autobusu Nr. 17 arba Nr. 39 nuo Antakalnio žiedo važiuoti iki sustojimo Smėlynė (10 min.), pereiti į kitą plento pusę (yra pėsčiųjų perėja), eiti plentu atgal apie 100 m ir sukti kairėn pagal nuorodą Gelvadiškių g. (ne Gelvadiškių sodų g.). Eiti asfaltuota gatvele iki galo (apie 200 m), o po to takeliu tarp Gelvadiškių g. 44 ir 46 namų.

www.maps.lt patogiausia ieškoti Gelvadiškių g. 44, Vilnius, nes takelis į mano sodą veda tarp Gelvadiškių g. 44 ir 46 namų. Pasiklysti sunku JAutomobilius geriausia statyti Gelvadiškių gatvėje.

Visos melskime dievų ir meteorologų gero oro.

Iki pasimatymo Smėlynėje,

Aldona Tamonytė 

 

P.S. Labai prašau platinti šį mano kvietimą tarp kitų skiautininkių, nes tikrai nežinau visų adresų. Ačiū."

Besidomintiems ir prijaučiantiems siūlau nuvykti. Gaila, pati negalėsiu dalyvauti, bet kitąkart - būtinai :) Gražių ir saulėtų įspūdžių!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą