2016-11-21

Marinistinė lovatiesė (dvipusė)

Ši tema, įsitikinau, labai tinka berniuko kambaryje :) Tada ir raudonos spalvos dėk, kiek tik nori - jos per daug nebus :)
Sukurti lovatiesę su laivais, jų burėmis - dar nieko, bet kai reikia įterpti, rodos, nesusijusių su marinistine tema dalykų - katinukų, paukščiukų, rugiagėlių, užduotis tampa sudėtingesne.
Tačiau labai norėdamas sprendimą surasi būtinai!
Taigi, marinistinė lovatiesė -
Čia katinukų neieškokit :) Ne viską sudėjau į vieną pusę. Lovatiesė dvipusė, tai yra - kita pusė taip pat geroji. Kol kas apie mėlynąją (na, raudonos irgi ganėtinai :))
Spalviškai čia tiko linas su žaismingais paukštukais -
Ir rugiagėlės, kurios primins prosenelės rankų darbą (skiautinio privalumai - maži, mieli fragmentai tikrai neiškrenta iš konteksto!) -
O pradėjau nuo šių piešinių (juos, kaip ir dar kelis audinukus, atsiuntė mama) -
Laivų su raudonimis būrėmis tebuvo du, bet jų užteko, kad taptų idėjos atspirties taškais. Toliau skiautinys aplipo įvairiais fragmentais, kurių spalvos derėjo tarpusavyje ir siejosi su tematika.


Dar viena atsiųsta tos pačios temos medžiaga labai tiko prie kambario sienų, -
bet spalviškai ji man niekaip nebeįsikomponavo, iš čia sprendimas - daryti dvipusę - jau tikrai buvo garantuotas (prieš tai su užsakove aptarėm, kad kol vaikinas užaugs, darom kitą pusę arba margesnę, arba tamsesnę, kad kiek "pataupyt" skiautinį :))
Žalioji pusė -
Viršutinėje dalyje sujungiau tris piešinius į vieną eilę (audinio atraiža talpino tris fragmentus šachmatine tvarka) -
Antroje, vidurinėje, eilėje ant ruožuoto audinio tilpo ir prosenelės siuvinėti katinai (šiek tiek apkarpytas pagalvės užvalkaliukas), ganantys laivus, švyturius ir gelbėjimo ratus (zigzagu prisiūti paveikslėliai) -


Ir apatinė dalis, kur dominuoja žalia spalva ir ta pati - marinistinė - tema -
Visos trys dalys apjungtos žaliai-pilkai-raudonai languotomis juostomis. Lovatiesė beveik dvigulė - 220x187 cm, daigstyta iš mėlynosios pusės pagal skiaučių raštą.
Daugiau skiautinių lovatiesių rasite čia: Skiautinių antklodės.
Ačiū, kad lankotės :) Iki kitų susitikimų :)


1 komentaras:

  1. Laba diena,
    norėčiau sužinoti, ar dar turite šią marinistinę antklodę ir kokia jos kaina?
    Dėkoju -
    Nijolė

    AtsakytiPanaikinti