2020-02-15

Žvaigždė

Pagrindinis skiautinio motyvas - didelė, iš taisyklingų vienodų šešiakampių sudaryta žvaigždė. Šešiakampiai yra septyni. Kiekvienas susiūtas iš skiautinių trikampių. Tie patys trikampiai pratęsia žvaigždės kampus.

Tamsiai mėlyname fone pasiskirstė trys karšti (dominuoja oranžinės, geltonos spalvos) ir trys šaltesni (mėlynos, elektrinės, baltos spalvų) kampai. Tos pačios spalvos siaura juosta išrikiuotos lovatiesės galuose.
 Pagrindinės žvaigždės kraštinės pratęstos daigstyme.

 Kita pusė - mėlynas margutis -
Lovatiesės išmatavimai -  218x168 cm. Su laiku skiautinis kiek "padidės" - daigstymas sutraukia po kelis centimetrus tiek į ilgį, tiek į plotį. O ši lovatiesė sudaigstyta pakankamai tankiai.
Tai vienas iš tokių darbų, kur pakankamai tiksliai turi viską apskaičiuoti, kad garantuotai sueitų kampai ir siūlės teisingai pratęstų viena kitą. Taip dėlionė virsta mozaika ir kuo daugiau spalvų, tuo įdomiau atrodo. Beje, taisyklingus šešiakampius, kaip ir kvadratus ar lygiakraščius trikampius, galima sudėti vieną šalia kito užpildant visą plokštumą be tarpų. Tada, aišku, jau bus nebe žvaigždė, bet ne mažiau gražus raštas :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą