2023-01-31

Rožytės iš skiautelių

Užsakymas.

Mažų skiaučių "utilizacija" - vienas maloniausių ir kruopščiausių užsiėmimų skiautininkės darbe😀. Aišku, laiko sąnaudos sunkiai apskaičiuojamos, bet argi tai svarbu? Noras pasiekti tam tikrą rezultatą - svarbiausias. Tiesa, galutinis variantas ne visada nuspėjamas, nebent būtų siuvama griežtai pagal schemą. Šis atvejis kitoks - prisikarpiusi įvairiaspalvių juostelių dėliojau taip, kaip man atrodė tinka, o gavosi kaip matot 😊. 

Sumanymas, kad turi būti spalviškai skirtingi blokai (vienus siuvau iš gelsvai-rusvai-geltonų skiautelių, kitus - rausvų-raudonų, o visų kampuose žalios skiautelės), pasiteisino - kuo ne geltonos ir raudonos rožės su lapeliais?
Užsakymas - pasiūti užuolaidas, papuoštas skiaučių rožytėmis -
Viso panaudoti 24 blokai. Siuvau daugiau, nes vizija, kaip juos sudėliosiu, buvo miglota - mačiau apačią ir kažkiek lipantį į viršų paveiksliuką, pasiklioviau nuojauta ir "žaidžiau" 😏
Vienas bandymas pagal schemą (šitam projektui panaudotas nebuvo) -



Pirminis variantas. Jeigu gerai įsižiūrėsit, čia tik po dešimt blokelių kievienai užuolaidai -


Kažko trūksta, ar ne? Parodžiau užsakovei ir nusprendėm, kad reikia dar trupučio 😌.


Galutinis užuolaidų variantas iš arčiau -


Po vieną atidėjau servetėlėms -


Apsiūtas kraštelis ir prisiūtas pamušalas -


Kitai servetėlių pusei parinkau užuolaidų spalvą -


Ruošiamės pas šeimininkę -



Kaip matot, net ir mažiausioms medžiagos skiautelėms galima rasti vietą. Turiu pasakyti, kad man toks "krapštymasis" netgi patinka 😊. Darbas pagauna ir nusineša - laiko nuojauta visiškai prarandama. Tiesa, be kantrybės čia irgi neapsieisi 😉.
Bus daugiau...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą