2023-04-23

Tautinukai paauglei

Dar vienas kostiumėlis, pasiūtas užsakymui. 

Naudotos medžiagos: linas (sijonas, prijuostė ir palaidinė), pusvilnė (liemenė) ir medvilnė (pasijonis). Variantas labiau aukštaitiškas, nors tiktų ir kitiems regionams 😊. Derinį pasirinko mergaitės mama. Toliau apsitarėm, kaip drabužį pasiūti nors porai metų. Paprastai visada stengiuosi kažkiek pailginti - rankovės, sijonuko padalkos atlanka, paplatinti - sijonui ir pasijoniui gumos ant liemens, tik su liemene nelabai ką padarysi - gerokai per didelė atrodys kaip ne sava, ypač durta per liemenį. Surizikavau keliais centimetrais ilgesnę - užrišta juosta-diržas kažkiek paslėps per žemą siūlę. 

Išaugimui į plotį  iš abiejų pusių padariau kilpas - pradžiai susegama tos pačios spalvos mažomis sagutėmis, kurias paskui išpjovus liemenę bus galima suvarstyti. 
Taip, tikiuosi,  kostiumo užteks ir ilgiau, nei porai metų 😊.

Sijonukui atlanką palikau devynis cm, pasijonį pailginti galima išardžius horizontalią įsiuvą -
Karūnėlė pasiūta iš austinės juostos ir atlasinių juostelių, puošta aukso spalvos žvyneliais ir juostelėmis, šiek tiek žvilgės ir aplink žvaigždes pažymėti auksiniu siūlu rombai (nuotraukose nesimato, teks patikėti mano žodžiu 😉)



Be liemenės -


Siūti per nuotolį visada yra iššūkis, nors jau tiek tų kostiumų prisiūta. Puikiai suprantu, kad ir mamoms, nesiuvančioms ir ne visada žinančioms, kaip išmatuoti vaiką, yra ne mažiau sudėtinga. Kiekvieną kartą išsiuntusi jaučiuosi taip, kaip per egzaminą - tiks-netiks...
Kostiumėlis iškeliauja į Norvegiją. Lauksiu verdikto, ar pasiteisno visos gudrybės 😊

Daugiau tautinių rasite skyriuose Drabužiai ir  Vaikams.
Gražaus sekmadienio! Iki kito karto!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą