2023-06-02

Mėta

Skiautinių lovatiesė (antklodė) "Mėta" buvo pradėta siūti senokai ir ne užsakymui, ne sau, tiesiog šiaip - čia tas "rankų niežtėjimas", kai būtinai norisi patikrinti, kaip atrodys sujungti gražių audinių kvadratukai, kurių paprastai prisikaupia nuo kitų darbų. Vidurinioji dalis buvo greitai suskiautinėta ir padėta į šoną. Gan ilgai nesiėmiau jos užbaigti - tai užsakymai laiką atima, tai prasidėjęs pavasaris laukan vijo tvarkytis. Kai prisiruošiau prie jos "pripulti", vėl gaišau su apkraštavimo pasirinkimu: imti geltoną (tegul bus visa ryški), ar slopinti kuo nors nelabai ryškiu. Buvo dar vienas ryškus buroko spalvos su baltais žirniukais variantas, bet su juo man skiautinis pasirodė pernelyg tamsus. Nugalėjo saulė ir gražūs gegužės orai už lango (ne be reikalo sakoma, kad metų laikai įtakoja mūsų nuotaikas ir norą matyti tas ar kitas mus supančias spalvas) - kraštą padariau geltoną. Taip ir gavosi - ryški ir spalvinga 😊 -

Šiaip spalvų daug, turėtų tikti prie bet kokių sienų, ypač vaikų kambaryje, kur paprastai norisi ryškumo. 
Kita pusė lininė - langučiai su mėtos spalva 😉 -


Demonstruoju ant plačios lovos, kur sienų spalva idealiai susišaukia su lovatiesės mėtinėmis detalėmis. Kaip matot, užtiesta skersai (ilgyje yra šeši blokai, plotyje - penki), tinka dvigulei lovai su uždaru kojūgaliu.
Čia lova plati - 180 cm, idealiai tiks 160 cm pločio lovai su atviru kojūgaliu 😀.



Skiautinio išmatavimai 230x204 cm. Jis yra šiltesnis, šiek tiek sunkesnis, nei visi kiti mano siūti - šįkart sinteponas buvo tankesnis, o lininis pamušalas dar prideda šilumos, dėl to šalia "lovatiesė" dar parašiau ir antklodės funkciją 😊 Nors visi skiautiniai yra tinkami užsikloti, ypač vasarą, kai reikia tik kažko lengvo ir ne per daug šilto.
"Mėta" laukia Jūsų! Kol kas laisva 😊.
Skiautinių technika, daigstyta rankomis, naudoti audiniai: medvilnė, linas.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą