2014-10-23

Iš palto...

Paltinė medžiaga - ilgai tarnaujanti, beveik neblunkanti, stora, tvirta... O jeigu ji yra iš anų, senųjų, laikų (o dar ir spalva tokia, kaip jūsų bateliai, pirštinės ar skrybėlė), jos gyvenimą galima pratęsti sumanius ne vieną išskirtinį aksesuarą! Jeigu turim kantrybės ir fantazijos, nė negalvojam išmesti! :) Aišku, būtų paprasčiau nueiti į audinių parduotuvę, nusipirkti audinio skiautę ir nevargti ardant, bet... Sakysit, sentimentai... Galbūt...
Taigi, buvo kažkada gražus vilnonis paltukas, kurį išardžius, išplovus, sukarpius ir susiuvus, gavosi štai toks daiktas:
Rankinė gan didelė, talpi, tiks ir į kelionę išsiruošus. Paprastas, be ypatingų papuošimų modelis veikiau dalykinio ar sportinio stiliaus, išskirtinės detalės - rankenos su zomšos kvadratukais, daigstytas dugnas, šonai ir viršus.
Viduje tradicinės trys kišenėlės, viena jų su užtrauktuku -
Tai ne viskas, kas liko iš palto :) Jeigu audinys gerai išsilaikęs (nepažymėtas spintos kandžių išgraužtais takeliais), tai rankinių ne viena išeina. Aišku, dviejų vienodų siūti nebūtina, bet galima prie tos pačios pritaikyti dėklą, kosmetinę ar dar ką nors...
Parodysiu savo senąją, pasiūtą iš vilnonio paltinės medžiagos sijono. Atsimenu, prieš kažkiek metų pasidariau ją užėjus polėkiui būtent žiemos sezonui (matyt, gaila buvo atsisveikinti su sijonu, labai derančiu prie skaros ir pirštinių). Buvo ekspromtas, kuris labai pasiteisino :) Kiek prisiuvau rankinių nuo to laiko, o šios niekaip negaliu atsisakyt - prilipo, neatplėšt :)
Ką gi, ateina šaltasis sezonas, pats laikas žieminei rankinei :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą