2015-05-12

Prieš vėją (moteriška rankinė)

Rankinė drąsiai, sakyčiau, labai meniškai asmenybei :)
"Prieš vėją". Pavadinimas - dviprasmiškas. Beje, tokia buvo pirmoji mintis, paėmus į rankas iš odos suformuotą reljefinį moters biustą :)
Pati rankinė perdirbta iš seno ridikiulio. Tai, kas yra iš juodos spalvos ir viršuje - buvęs grožis, visa kita - vakarykštės fantazijos vaisius :) Tiesa, rankinė pas mane gulėjo ilgus mėnesius, kol mintis pribrendo veiksmui (ne tik dėl laiko stokos, bet vis mąsčiau eiliškumą darbo, kurį turėjau atlikti). Kaip dažnai būna, apėmus įkvėpimui ir puolus veikti (šiuo atveju - nuardžius dugną ir praardžius šonus), susizgribau, kad reikėjo nufotografuot pradinį variantą. Deja, šaukštai - popiet...:)...
Žodžiu, toliau vyko matavimai, daigstymas mašina, šonų susiuvimas, viršutinio krašto prisiuvimas prie rankinės apačios (gal ir nelabai suprantamai aiškinu?), pamušalo pasiuvimas ir prisiuvimas analogiškai. Tiesa, viduje virš kišenėlės užtrauktuko buvo nemaža skylutė, teko ją užtaisyti marga, kaip pamušalo pratęsimas, juostele, kurią prisiuvau rankomis -
Palikau senąsias etiketes, savo nebedėjau niekur.
Paskutinis ir bemaž sudėtingiausias reikalas - pritaisyt papuošimą. Čia pradžiai paklijavau, kiek įmanoma, paskui nedideliais dygsneliais prikabinau kraštus tokios pačios spalvos siūlais.
Rankinė didoka (47 cm aukščio, plotis ties apačia - 40, šonas - 11 cm), tačiau būtent dėl puošmenos mažinti nebuvo galimybės.
Tokia rankinė - vienetinė. Nors ką gali žinot... :)
Gero vakaro!

5 komentarai: